Halaman


InfoTegar Fans

Tunggu 5 Saat...! atau..Tutup

Selasa, 14 Januari 2014

Ketika Di Mahkota Parade(MP)



Pada mulanye aku tak nak pergi.. disebabkan budget tak mencukupi.. tapi adik aku kate jalan-jalan je.. haa, dari situ aku rase akan disponser oleh adik aku.. dengan pantas aku bersiap.. sekali sekala ape salahnye bertemu rakan sekolah lama.. hee..

Destinasi pertame kami berkumpul di Food Court.. kemudian tunggu member solat zohor.. aku dan pie dah solat dah, dirumah.. sebelum tu, kami memang takde apape perancangan awal pun.. haha.. tak tahu la nak pergi mane.. dalam perjalanan tu kami berbincang dan decided nak main bowling sikit.. hee
Buat duit sambil berfacebook! Daftar je..






Brader baju t-shirt biru tu hebat wo.. banyak kali strike!. hebat hebat member aku ni.. aku pun baru kali kedua main bowling ni.. kire ok laa.. bole angkat.. bole gulingkan bola tu pun dah cukup.. hee.. kaki aku memang tak kuat.. so setakat mane yang mampu aku cuba.. yang penting aku ade strike.. hehe..

Lepas puas main bowling.. puas kalah.. haha.. takpe kalah menang adat permainan.. tapi kalau macam ni seronok!. sebab, kami pun tak kisah menang atau kalah.. yang penting detik manis bersama sahabat itu terukir di lubuk hati ni.. hee .. 

Ok, aku nak betulkan balik sebab ape aku ikut adik aku.. sebenarnye, bukan masalah budget.. tapi aku memang nak eratkan ukhuwah persahabatan.. lepas habis main bowling kami teruskan berjalan.. dan dalam perjalanan tu.. berlakunye pertumpahan darah.. 
Chop chop.. bukan bergaduh eh.. tapi tumpah darah means derma darah.. yups, aku gelar tumpah darah je.. heee.. sebab bagi aku.. orang yang derma darah ni memberikan darah mereka untuk diguna pakai di hospital.. ia suatu pengorbanan.. dapat bayangkan tak.. haa.. nilai darah yang didermakan tu sungguh bermakna untuk pesakit  di hospital tau.. untuk pengetahuan semua ini kali pertama aku dermakan darah.. hee.. aku pun nak kempen jugak..


mari ramai ramai kite dermakan sedikit darah tu.. manfaatnye besar.. tak sakit mane la.. yups, aku akui jarum die memang besar.. tapi seriously, tak sakit langsung!. hrmm, cuma tidak digalakkan kepada yang lemah semangat atau kurang tenaga.. yang kuat kuat je bole.. heee..

Akhirnye, memang betul sangkaan aku.. member aku dan adik aku belanje woo.. best best.. pergi bawak badan je.. makanan member belanje.. bowling adik aku belanje.. seronok.? sudah tentu.. satu sen pun aq tak keluarkan malah dapat hemper lagi.. hee
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

6 comments

  1. ena baru sekali derma darah... hehehe apapun, okay la tu dapat 97... byk gak

    BalasPadam
  2. ehem2 pestime datang melawat sheda ucu disini.... :-)

    BalasPadam

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
Posts RSSComments RSSBack to top
© 2011 Info Tegar ∙ Designed by World Wide Fans